Paginatitel

De paginatitel is een html element in een webpagina, die in de head van het HTML document wordt opgenomen. De paginatitel (ook wel page title genoemd) is de titel van een webpagina en deze zie je bovenin je browser wanneer je een website hebt geopend. Ook wordt de titel van de pagina rechtstreeks overgenomen door zoekmachines en getoond in de zoekresultaten.

Voorbeeld paginatitel

In onderstaande afbeelding kun je zien dat de Evoworks website wordt weergegeven met de paginatitel zoals die ook in de browser wordt weergegeven als je op de online marketing pagina van Evoworks bent:

Het belang van de paginatitel

De paginatitel is een belangrijk element voor (potentiƫle) bezoekers van je website alsook voor zoekmachines. Om gebruikers over te halen je website te bezoeken is het aan te raden om de paginatitel zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Voor zoekmachines is de paginatitel een belangrijke indicatie waar een pagina over gaat. Het is daarom belangrijk om voor elke pagina een unieke titel te maken zodat zoekmachines onderscheid kunnen maken tussen pagina's. Verwerk het zoekwoord waarop je met de pagina gevonden wilt worden in de paginatitel, zodat deze relevant is voor Google of andere zoekmachines. Hierbij is het belangrijk dat het zoekwoord het eerste woord van de titel is, omdat hier de meeste waarde aan toe wordt gekend. Tevens is het aan te bevelen de paginatitel aan te laten sluiten bij de inhoud van de pagina en de titel niet langer te maken dan 55 tekens omdat hij daarna zal worden afgebroken.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl