Reviews

Naarmate de hoeveelheid webshops toeneemt, wordt het steeds lastiger voor een consument om te bepalen waar hij zijn product aan moet schaffen. Natuurlijk spelen er, bij het maken van een geschikte keuze, altijd factoren zoals de prijs en de levertijd mee. Toch blijven er dan nog veel webshops over die hetzelfde te bieden hebben. Om de consument te overtuigen een product aan te schaffen, kan je gebruik maken van reviews. Een review is een klantbeoordeling die je online kunt weergeven in je webshop. Veel positieve reviews kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bezoeker het product wel bij jou aanschaf in plaats van bij de concurrentie.

Waar kun je een review weergeven?

Iedere webshop eigenaar wilt natuurlijk positieve klantreviews voor zijn shop, maar hoe kom je aan reviews? Er zijn verschillende review-systemen die het hele proces rondom het verzamelen en presenteren van je reviews voor je kunnen regelen. De bekendste partijen zijn: Trustpilot, Kiyoh, Feedback Company en Ekomi. Met de systemen van deze partijen kan je eenvoudig reviews verzamelen en presenteren op je site. Daarbij krijg je verschillende promotiemiddelen aangereikt door het betreffende bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een banner plaatsen die naar je persoonlijke reviewpagina doorgelinkt is. Op deze manier kan je bezoeker alle reviews uit het verleden teruglezen. Ook is het vaak mogelijk om op productniveau reviews te ontvangen. Klanten kunnen het aangeschafte product beoordelen zodat toekomstige klanten geholpen worden bij het maken van hun keuze.

Hoe krijg je reviews?

Het verkrijgen van reviews kan je meestal vrij eenvoudig realiseren. Je kunt het review-systeem namelijk koppelen aan je CMS. Hierdoor is het mogelijk om je klanten te vragen wat ze van je webshop vinden door een review achter te laten. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een week na aankoop, een mail te sturen met de vraag of je klant het aangeschafte product wilt beoordelen. Advies nodig over uw webshop marketing? Neem dan gerust contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl