Rich snippets

Sinds 2009 voegt Google extra informatie toe aan de organische zoekresultaten, zogenaamde rich snippets. Rich snippets zijn een verrijking van Google's SERP's op basis van fragmenten op een website. Een voorbeeld van een rich snippet is de reviewscore van een webshop of de prijs van een bepaald product. Google geeft deze extra informatie weer om gebruikers te helpen de meest relevante website te vinden. Voor websites zijn rich snippets interessant omdat zij kunnen leiden tot een hogere CTR en dus meer bezoekers.

Welke rich snippets worden door Google vertoond?

Regelmatig lanceert Google nieuwe rich snippets. Eén van de meest voorkomende rich snippet zijn reviews. Op websites waar gebruikers een recensie kunnen achterlaten kan de gemiddelde reviewscore getoond worden in Google in de vorm van sterren, zoals hieronder weergegeven. Andere belangrijke rich snippets: - Personen: rich snippets over personen zie je vaak terug in de resultaten van LinkedIn. de snippet kan dan bestaan uit bijvoorbeeld een naam, functie en/of adres. - Producten: met rich snippets voor producten kun je gedetailleerde informatie over producten doorgeven aan Google. Dit kan bijvoorbeeld de prijs, het merk en de beschikbaarheid zijn, maar ook beoordelingen en aanbiedingen. - Evenementen: informatie over een evenement kun je markeren, zodat Google de rich snippets kan herkennen en mogelijk vertonen in de SERP's. Bijvoorbeeld de datum van het evenement, de titel en de locatie. Naast bovenstaande rich snippets bestaan er ook snippets voor bedrijven en organisaties, recepten, muziek en video-inhoud.

Itemtypen markeren met schema.org

Gegevensmarkeringen helpen zoekmachines informatie op de pagina's te interpreteren zodat de gegevens beter gepresenteerd kunnen worden in de zoekresultaten. Om de zoekresultaten te verbeteren zijn Google, Microsoft en Yahoo! een samenwerkingsproject gestart, genaamd schema.org. schema.org ondersteund vele itemtypen en het is dan ook aan te bevelen de gegevens op je website te markeren op basis van schema.org.

Rich snippets testen

Om te testen of je de data op de juiste manier opgemaakt hebt kun je de URL invoeren in de rich snippets testing tool.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl