SSL

SSL is de afkorting van Secure Socket Layer, en wordt uitgegeven als een SSL certificaat. SSL is het meest gebruikte beveiligingsprotocol. Het is een protocol dat een beveiligd kanaal biedt tussen twee computers die via internet of intern netwerk met elkaar communiceren. Een SSL certificaat wordt veelal gebruikt bij webshops en sites die een veilige verbinding willen bieden aan de bezoekers. Websites die beschikken over een SSL certificaat zijn te herkennen aan het slotje in de adresbalk in de browser. Deze beveiliging is op webshops meestal enkel aanwezig op pagina's waar je je gegevens dient in te vullen of dient af te rekenen. Hier is het belangrijk dat de pagina's beveiligd zijn.

Gebruik van SSL

Naast de beveiliging van webshops en websites wordt SSL ook gebruikt voor de volgende e-commerce doeleinden:

  • Beveiliging van online transacties met creditcards.
  • Beveiliging van systeemlogins en gevoelige informatie die online wordt uitgewisseld.
  • Beveiliging van webmail en toepassingen als Outlook Web Access, Office Communications Server en Exchange.
  • Beveiliging van activiteiten en logins van hosting control panels zoals Parallels en cPanel.
  • Beveiliging van workflow- en virtualisatietoepassingen zoals Cloud Based computerplatformen en Citrix Delevery Platforms.
  • Beveiliging van netwerklogins en ander netwerkverkeer met SSL VPN's zoals VPN Access Servers of toepassingen zoals de Citrix Acces Gateway.
  • Beveiliging van de verbinding tussen Microsoft Outlook en Microsoft Exchange en de e-mailclient.
  • Beveiliging van de overdracht van bestanden via FTP-services en https zoals website eigenaren die extra pagina's toevoegen aan de website.
  • Beveiliging van intranetverkeer zoals bestanden delen, extranetten, interne netwerken en databaseverbindingen.

Kenmerken van SSL

Al het bovenstaande hebben dezelfde kenmerken. De gegevens dienen via internet of het netwerk veilig verzonden te worden en moeten vertrouwelijk behandeld worden. Bezoekers van webshops en websites willen niet dat hun accountlogin, wachtwoorden, persoonlijke gegevens of hun creditcardnummer zichtbaar zijn voor het internet. Online betalingen moeten veilig zijn, hackers kunnen de bestemming en het geld niet veranderen. Daarnaast moeten bedrijven die een SSL certificaat voeren hun identiteit kunnen bevestigen zodat klanten en gebruikers erop kunnen vertrouwen zaken met het juiste bedrijf te doen. Ook dienen bedrijven te voldoen aan regionale, nationale of internationale voorschriften inzake de beveiliging, privacy en integriteit van gegevens.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl