USP

De term USP is een Engelse afkorting voor Unique Selling Point of Unique Selling Proposition. Zoals de term aangeeft, gaat het hierbij dus om een unieke punten waarop een site zich kan onderscheiden van haar concurrentie. Een goede webshop kan niet zonder duidelijke USP's. Het voornaamste doel is immers om zoveel mogelijk te verkopen, waardoor de unieke voordelen van de webshop ten opzichte van de concurrentie duidelijk naar voren moeten komen. Het is daarom van groot belang om deze onderscheidende elementen op de juiste plek terug te laten komen binnen je webshop.

Het bedenken van USP's

Wanneer je na gaat denken over je USP's, dien je altijd rekening te houden met je doelgroep. Een veel gemaakte valkuil is dat je in een tunnelvisie bent bent beland, waardoor je de echt onderscheidende elementen van je webshop wellicht over het hoofd ziet. Bedenk dus goed waar je doelgroep behoefte aan heeft en welke waarden bevorderend kunnen zijn voor een aankoop in je webshop. Let daarbij wel op dat de onderscheidende elementen die je aangeeft ook daadwerkelijk waar zijn. Ga dus geen dingen beloven die je niet waar kunt maken want dit zal op termijn tegen je gaan werken. Zeker wanneer je gebruik maakt van een reviewtool, is het van belang dat je je beloftes nakomt. Negatieve reviews zullen je resultaat niet ten goede komen.

Maak onderscheid in USP's

Bij het bedenken van goede USP's kan je ervoor kiezen om verschillende USP's op verschillende plekken terug te laten komen. Op je homepage gebruik je bijvoorbeeld algemene USP's die van toepassing zijn op alle of een groot deel van je producten in je webshop. Naast deze algemene USP's kan het ook voorkomen dat je binnen een bepaalde productcategorie specifieke USP's kunt hanteren. Ben je bijvoorbeeld de goedkoopste aanbieder voor de producten binnen je categorie? Zorg er dan voor dat je dit ook duidelijk aangeeft op de categoriepagina. Ook kan je nog op andere niveau's binnen je webshop USP's terug laten komen. Zo kan je nogmaals je algemene USP's terug laten komen in je winkelwagen. Wellicht wordt de bezoeker dan herinnerd aan de voordelen en is men eerder geneigd om door te gaan naar de betaalmodule. Op deze manier kunnen USP's dus een extra zetje in de rug zijn voor een consument. Het toepassen van USP's in je webshop kan lastig zijn. Heb je hulp nodig bij het toepassen van USP's of andere online marketing diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 mei 2016
Lees Meer
job-image
Cookietijd
04 mei 2016
Lees Meer
job-image
Widgets
27 april 2016
Lees Meer

Nieuwsbrief

MEER WETEN? STEL ONS JE VRAAG!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl